...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Nin

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Nin, Aktivni turizam Nin, Kulturni turizam Nin kao i za Gastronomija Nin, Noćni život Nin, Transferi Nin.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Nin

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Nin ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Na malenom otočiću usred plitke lagune, udaljen svega 14 km od grada Zadra smjestio se povijesni gradić Nin. Nin je najstariji hrvatski grad. Područje grada naseljeno je još od vremena Liburna, te je stoljećima bio važna luka u ovom dijelu Jadrana. Nakon uništenja grada usred raznih povijesnih bitki 1571. i 1646. godine kada je Nin potpuno uništen i razoren, obnavlja se već stoljećima, te danas ima oko 1700 stanovnika.

Grad Nin se sastoji od 5 naselja: Nin, Ninski Stanovi, Grbe, Zaton i Žerava.

Gosti koji dođu u Nin u stari dio grada mogu ući preko jednog od dva stara mosta te kroz čuvena povijesna gradska vrata mogu krenuti u razgledavanje znamenitih gradskih zidina i vrijednih kulturih spomenika. Jedan od najpoznatijih spomenika je zasigurno poznata crkvica Sv. Nikole iz 12. stoljeća.

Jedan od poznatih specijaliteta je zasigurno Šokol, izvorni suhomesnati proizvod sličan pršutu.

Nin Vam nudi razne mogućnosti smještaja, počevši od moderno uređenog turističkog naselja pa...

 

Nin - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda