...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Brodarica i otok Krapanj

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Brodarica i otok Krapanj, Aktivni turizam Brodarica i otok Krapanj, Kulturni turizam Brodarica i otok Krapanj kao i za Gastronomija Brodarica i otok Krapanj, Noćni život Brodarica i otok Krapanj, Transferi Brodarica i otok Krapanj.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Brodarica i otok Krapanj

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Brodarica i otok Krapanj ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Otok Krapanj je otočić u jugoistočnom dijelu Šibenskog kanala. Najviša točka mu je 7 m, a od najbližeg kopna je udaljen 300 metara gdje je smješteno naselje Brodarica. Stanovnici otoka Krapnja se, osim turizma, bave vađenjem spužava i koralja i po tome su poznati širom Hrvatske, a na otoku je rafinerija spužava. Jadranska spužva je vrlo cijenjena zbog svoje ljepote i kvalitete. Otok Krapanj ima muzej jadranske flore i faune sa zbirkom amfora. Sve više su stanovnici otoka Krapnja okreću turizmu i nude smještaj u privatnim kućama. U srednjem vijeku na otoku Krapnju je bio posjed šibenskog kaptola, a od 1446. god. franjevaca, koji su tu podigli samostan sa crkvom. Otok Krapanj nudi veliku gastronomsku ponudu u restoranima, a posebno se preporučaju školjke koje mještani i ribari vade iz nezagađenih morskih dubina Jadranskog mora.
Brodarica je malo mjesto smješteno 5 km južno od Šibenika. Mještani se uglavnom bave turizmom, ribolovom i spužarstvom. Brodarica je smještena uz obalu te je okrenuta...

 

Brodarica i otok Krapanj - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda