...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Primošten

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Primošten, Aktivni turizam Primošten, Kulturni turizam Primošten kao i za Gastronomija Primošten, Noćni život Primošten, Transferi Primošten.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Primošten

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Primošten ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Između Splita i Šibenika, okružen sa sedam otočića, smješten na poluotoku koji je jednom davno bio otok, nalazi se Primošten.

Jedno od najprivlačnijih odredišta na Jadranu sa tipičnim slikovitim izgledom ribarskog mjesta.  Svoju povijest, pod hrvatskim imenom Primošten, bilježi još u dokumentima iz 1564. g. dok se prije toga spominje pod imenom Capusta Cista. Primošten je prvobitno bio otok. Kameni zid s kulama sagrađen je kako bi se gradić obranio od naleta Turaka dok je vezu s kopnom omogućavao pokretni most. Nakon toga gradi se nasip te Primošten postaje poluotokom. Ime Primošten povezuje se upravo s izgradnjom nasipa koji otok pretvara u poluotok, pa se smatra da je ime mjesta izvedeno iz glagola "primostiti".

Izgrađen na brežuljkastom poluotoku, Primošten je zadržao sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja. Crkva Sv. Jurja dominira mjestom s najviše točke poluotoka, a izgrađena je 1485. g. i obnovljena 1760. g., a u blizini se nalazi i mjesno groblje. S vrha se pruža predivan pogled na okolicu...

 

Primošten - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda