...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Otok Vir

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Otok Vir, Aktivni turizam Otok Vir, Kulturni turizam Otok Vir kao i za Gastronomija Otok Vir, Noćni život Otok Vir, Transferi Otok Vir.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Otok Vir

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Otok Vir ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Otok Vir je površine 22,3 km2 i nalazi se u sjeverozapadnom dijelu zadarske otočne skupine. Od kopna ga dijeli 3m dubok i 300m širok Privlački kanal, a sa kopnom je spojen mostom. Na otoku Viru prevladava kamenjar, osim manjeg dijela na sjeverozapadu. Razvijeno je ovčarstvo, a stanovnici se bave i vađenjem pijeska. Otok Vir je poznat po vikendaškome turizmu, te pruža sve uvjete za miran obiteljski odmor. Restorani i konobe uklopili su se u staru jezgru grada Vira i zasigurno nude domaće specijalitete i dalmatinsko vino. Apartmani i sobe čine najveću ponudu smještaja na otoku Viru, te kampovi.
Najveće naselje na otoku je Vir, a smješten je nad uvalom Sapavac. U mjestu postoje ostaci ilirske gardine (Vrh Sveti Juraj) i temelji dve predromaničke crkvice. Nedaleko od groblja, uz obalu, stoji tzv. Kaštelina, ruševine venecijanskog utvrđenja iz 17. st. Sačuvani su zidovi sa dvije kule, a nad ulaznim vratima uzidana su tri grba.

...
 

Otok Vir - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda