...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Petrčane

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Petrčane, Aktivni turizam Petrčane, Kulturni turizam Petrčane kao i za Gastronomija Petrčane, Noćni život Petrčane, Transferi Petrčane.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Petrčane

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Petrčane ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Petrčane je turističko mjesto i manje pristanište u istoimenom zaljevu u Zadarskom kanalu, od Zadra udaljenog 12 kilometara. Izuzetno lijepa plaža duga je 2 km i nudi sve mogućnosti vodenih sportova. U okolici je nekoliko kampova, a od privatnog smještaja ponajviše se nude apartmani, te sobe i pansioni. Posebnost je bazen sa toplom morskom vodom. U Petrčanama i okolici je nekoliko ugostiteljskih objekata - restorani i konobe. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, ribarstvo i u zadnje vrijeme sve više i turizam.
Petrčane su se smjestile između Zadra i Nina, starim hrvatskim gradovima. Zbog izuzetnog geografskog položaja, Petrčane su polazišna točka za izlete po otocima u zadarskom arhipelagu i za obilazak Nacionalnom parku Kornati i Nacionalnom parku Paklenica.
U srednjem vijeku su u Petrčanama bili posjedi zadarskih samostana sv. Krševana i Platona. Jugozapadno od Petrčana je obnovljena crkva Sv. Bartula iz 12-13. stoljeća s masivnim zvonikom na pročelju.

...
 

Petrčane - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda