...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Barbariga

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Barbariga, Aktivni turizam Barbariga, Kulturni turizam Barbariga kao i za Gastronomija Barbariga, Noćni život Barbariga, Transferi Barbariga.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Barbariga

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Barbariga ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Barbariga je malo mjesto koje se nalazi na 20 kilometara od Pule i Rovinja, okruženo netaknutom prirodom i brojnim maslinicima. U Barbarigi je smješteno apartmansko naselje u kojem su uklopljeni brojni apartmani i sobe. Veliki je broj turista zbog bogate ugostiteljske ponude - restorani i konobe koji su uvijek opskrbljeni ribom. Ljepota mjesta pruža itinerarije usmjerene na kulturu i duhovnost, sportske aktivnosti, lov i ribolov.
Naziv Barbariga potječe od imena obitelji Barbarigo iz Venecije koja je dala dva dužda, kardinale i deset pokrajinskih upravitelja. Zbog brojnih antičkih nalaza iz rimskog doba pronađenih na području stancije Barbariga, poznata je kao arheološki bogato područje. Među razvalinama antičkih, još uvijek postojećih kuća, pronađeni su ostaci velikog pogona za izradu vune i bojenje tkanine, najvažnije uljare u Istri iz IV. stoljeća, dviju velikih rimskih rustikalnih vila prekrivenih šarenim mramornim mozaicima.
Naziv rta Barbariga je u srednjem vijeku bio rt Cissana prema imenu legendarnog grada Cissa nestalog u moru u VIII. stoljeću.
Na...

 

Barbariga - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda