...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Rovinjsko Selo

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Rovinjsko Selo, Aktivni turizam Rovinjsko Selo, Kulturni turizam Rovinjsko Selo kao i za Gastronomija Rovinjsko Selo, Noćni život Rovinjsko Selo, Transferi Rovinjsko Selo.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Rovinjsko Selo

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Rovinjsko Selo ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Svega 5 - 6 km udaljeno od Rovinja, nalazi se naselje Rovinjsko Selo sa čijih se brežuljaka pruža predivan pogled na grad Rovinj i rovinjski arhipelag.

Danas, Rovinjsko Selo, Selo samo po nazivu jer se stalno razvija i pomalo postaje predgrađe Rovinja. Starije kuce, grupirane su na nekoliko lokacija (Rudelići, Čupići, Morovi, Vičani - noseći nazive obitelji koje su u njima prije više desetljeća obitavale) a koje predstavljaju lijep primjer seoske arhitekture iz 19. i početka 20. stoljeća.
Stare su kuće predivna prizemna ili jednokatna kamena zdanja, sa baladurom i šternom, te dvorištem ograđenim zidanom ogradom unutar koje se može pronaći još poneka krušna peć stara stotinjak godina.

Novoizgrađene kuće inkorporirane su unutar starih jezgri ili na rubovima naselja.

Rovinjsko Selo, rasuto po uzvisinama i u kanalu koji ide od brda Kanaštrak prema Rovinju, opkoljeno zelenilom ima svu suvremenu infrastrukturu potrebnu za miran i ugodan život van grada, a opet tako blizu i gradu i moru.

...
 

Rovinjsko Selo - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda