...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Motovun

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Motovun, Aktivni turizam Motovun, Kulturni turizam Motovun kao i za Gastronomija Motovun, Noćni život Motovun, Transferi Motovun.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Motovun

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Motovun ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Motovun je drevni gradić okružen srednjovjekovnim zidinama na vrhu strmog brežuljka nadmorske visine 277 m, koji dominira nad dolinom rijeke Mirne. Centar Motovuna je na samom vrhu brda i izgrađeno je kao jedna velika tvrđava. U sklopu Motovuna nalaze se brojne vinoteke, restorani, hotel, apartmani i sobe, a u okolici Motovuna su brojni agroturizmi, sa ponudom smještaja, soba i apartmana. Motovun obavijaju obrambeni zidovi, sada prenamjenjeni za šetnju po gradskih zidinama s jedinstvenim pogledom na okolicu. Zidine Motovuna su nastale u 13. i 14. stoljeću kroz koja su vodila mjesna vrata. Unutar zidina Motovuna nalazi se palača, obrambeni stup, trg, i velika crkva. Ispod cijelog trga je rezervoar gradske cisterne, a sačuvana kamena grla cisterne potječu iz 14. i 15. st.
Spomenimo najcjenjeniju gljivu: bijeli tartuf koji raste u Motovunskoj šumi, kao i vrhunsko vino Motovunski teran koje ćete zasigurno pronaći u motovunskim podrumima i vinotekama. Uokolo Motovuna prostiru se vinogradi iz kojih nastaju čuvena istarska vina, teran i malvazija...

 

Motovun - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda