...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Funtana

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Funtana, Aktivni turizam Funtana, Kulturni turizam Funtana kao i za Gastronomija Funtana, Noćni život Funtana, Transferi Funtana.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Funtana

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Funtana ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Funtana je malo  ribarsko, poljoprivredno i turističko mjesto na zapadnoj obali Istre, smješteno na prostoru između poznatih turističkih središta  Vrsara i Poreča, čije se priobalje proteže od Zelene Lagune na zapadu do Valkanele na jugu. Funtana se nalazi ne jednom od najrazvedenjih djelova istarske obale s brojnim uvalama i otočićima. Broj  stanovnika je nešto više od tisuću.

Okolica Funtane je prošarana  vinogradima, maslinicima, oranicama i livadama, te borovim i hrastovim šumarcima koji često dopiru do samoga mora. Blaga klima, čisto more i blizina kontinentalnoj Europi utjecale su na snažan razvoj turizma. Stanovnici Funtane i okolice intenzivnije su se okrenuli turizmu šezdesetih godina 20. stoljeća, od kada je na atraktivnom priobalju od Zelene Lagune do Valkanele izgrađeno niz kampova i hotela, te značajni ugostiteljsko-turistički objekti u privatnom smještaju. Izgrađena je i sva ostala nužna infrastruktura i ponuda za desetke tisuća gostiju koji borave na ovom području tijekom ljetnih mjeseci.

U rastoranima i konobama uz mnoga jela s međunarodnog...

 

Funtana - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda