...
 
 

Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Kanfanar

Široka ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja za Zdravstveni turizam Kanfanar, Aktivni turizam Kanfanar, Kulturni turizam Kanfanar kao i za Gastronomija Kanfanar, Noćni život Kanfanar, Transferi Kanfanar.

Posebna ponuda izleta, aktivnosti i turističkih sadržaja po atraktivnim cijenama!

Iskoristite mogućnost nekog od ponuđenih izleta, aktivnosti ili turističkih sadržaja koje nudimo te tako upotpunite svoje savršeni odmor u destinaciji Kanfanar

Bilo da putujete sami ili sa nekim, bilo da vodite djecu sa sobom ili ne, u našoj ponudi aktivnosti, izleta i turističkih sadržaja za destinaciju Kanfanar ćete zasigurno pronaći ponudu koja vam odgovara!

Kanfanar je naselje i općinsko središte u Istarskoj županiji. Sastoji se od čak 21 naselje od koji su najpoznatija: Okreti, Sošići, Marići i Burići. Kanfanar je postao veliko raskrižje otkad je 1999. Godine izgrađen Istarski ipsilon, a prije je bio i željezničko čvorište.

Graniči sa gradovima: Rovinj, Bale, Svetivinčenat, Žminj i Tinjan a preko Limskog kanala ima izlaz na Jadransko more.

Područje je bilo naseljeno još u prapovijesti. Najpoznatiji je susjedni Dvigrad, danas ruševina, koji je napušten zbog kuge još u 17.stoljeću.

Otkrivajući ljepote toga kraja, nemogu se zaobići mnogi sakralni spomenici kao što su to: crkva Sv. Silvestra iz 13.stoljeća, crkva Sv. Agate iz 10.stoljeća, Romualdovu pećinu, te već prije spomenuti Limski kanal koji je zaštićen prirodni rezervat.

Kanfanar se nalazi na nadmorskoj visini od 284 m, koja pruža izrazito čisto zrak te udaljenost od buke i stresa. Turizam općine Kanfanar spada u ruralni turizam Zelene Istre.

Ovakvu vrstu turizma preporučamo svim ljubiteljima prirode, pješaćenja i biciklizma te svima...

 

Kanfanar - Turistički sadržaji, aktivnosti, izleti Ponuda